Fără categorie

Ce simbolizează buchetul de mireasă?

1.De ce poartă miresele un buchet de flori în ziua cea mare?
2.Ce flori alegem pentru buchetul de mireasa?
3.Ce faci cu buchetul ? Il arunci sau in pastrezi ?

Limbajul florilor a început să fie înțeles cu secole în urmă. În perioada victoriană, florile erau folosite pentru a exprima o emoție, un mesaj, atunci când cuvintele și gesturile nu reușeau.

Când vine vorba de celebrarea iubirii, de cel mai important pas care se întâmplă în viața fiecărui om, nunta, florile reprezintă unul dintre cele mai importante elemente care pot transcrie și povestea ta, sub diverse forme, culori și texturi.

Printre toate decorurile din ziua cea mare, unul care va atrage toate privirile este buchetul de mireasă. Tu știi deja că acesta este unul dintre accesoriile tale, însă cunoști în profunzime semnificația acestuia?

De ce poartă miresele un buchet de flori în ziua cea mare?

Acesta leagă întreaga temă a evenimentului și pe lângă asta, rochia de mireasă este complimentată. Este o parte esențială a ținutei alese, adăugând frumusețe și un plus de romantism întregii apariții.

Un astfel de buchet exprimă personalitatea ta și ar trebui să te reprezinte în totalitate, astfel încât să fie în armonie cu propria ta persoană.

Purtatul buchetului de mireasă datează chiar din antichitate. Grecii, romanii și egiptenii alegeau diverse plante parfumate pentru a alunga ghinionul în ziua nunții. Acestea simbolizau un nou început, plin de speranță și gânduri bune către viitor.

Abia în epoca victoriană buchetul de mireasă a fost văzut ca acum, în prezent, ca un mod de a comunica sentimentele. Cu toate acestea, în vremurile moderne, oricât de fascinante ar fi părut aceste tradiții, acum aproape toate miresele aleg buchetul în funcție de frumusețea florilor și de culoarea acestora.

Ce flori alegem pentru buchetul de mireasa?

Una dintre cele mai des întâlnite opțiuni în buchetul de mireasă este trandafirul, căci această floarea reușește să transmită cel mai bine romantismul și iubirea.

Fiecare culoare de trandafir transmite altceva, astfel că în timp ce un trandafir roșu vorbește despre pasiune, cel alb transmite inocența și puritatea. Tot în topul preferințelor se află și bujorul, o floare delicată, care simbolizează fericirea și ambiția și despre care se spun că aduce noroc și o căsnicie fericită.

Calele sunt, de asemenea, o alegere foarte elegantă, fiind asociate cu puritatea, cel mai des întâlnite fiind calele albe sau burgundy.

Dacă te întrebai ce flori ar trebui să alegi, să știi că nu există un răspuns corect sau greșit. Totul se reduce la trei aspecte importante, precum preferințele tale personale, tema aleasă pentru eveniment și perioada în care acesta va avea loc.

Fie că optezi pentru un buchet clasic, sau unul sub formă de cascadă, sfatul nostru este să alegi opțiunea care te face să te simți cel mai confortabil și care te va reflecta.

Ce faci cu buchetul ? Il arunci sau in pastrezi ?

Deși multe dintre mirese păstrează tradiția de a arunca buchetul, dacă te vei atașa sentimental de acesta, nu trebuie să faci acest lucru.

Îl poți păstra într-un loc drag ție, astfel încât să păstrezi vie amintirea unui moment atât de important din viața ta. Poți alege să usuci florile sau să le presezi cu ajutorul unei cărți.

Ai o mulțime de opțiuni când vine vorba de alegerea buchetului de mireasă, iar noi îți suntem alături cu inspirație și cu propuneri care să fie pe sufletul tău. Știm cât de importantă este acea zi pentru tine, pentru voi, așa că ne punem creativitatea la contribuție pentru a contura povestea voastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *